Wij horen vaak dezelfde geluiden, dezelfde vragen en dezelfde uitdagingen.

We hebben de 10 meest voorkomende logische vragen in willekeurige volgorde op een rij gezet.

Soms zijn het beperkingen, vaak is het onwetendheid, maar er is altijd een passende Oranje oplossing.

Neem contact met ons op om die antwoorden te vinden en dit nader te onderzoeken.

1. ’Wie is OranjeMund eigenlijk?’

Het Oranje antwoord: OranjeMund staat voor een team aan gespecialiseerde ‘diamantslijpers’. Elk specialist op zijn eigen terrein. Geen rapportenschrijvers maar ervaren doeners, die leveren wat ze zeggen.

2. ‘Daar hebben we nu toch geen tijd voor?'

Het Oranje antwoord: Er ontstaat tijd en capaciteit zodra het management besluit gericht de productiviteit van de organisatie te verbeteren. De concurrent of een ander heeft die stap al gezet. Nu is het moment om duurzaam stappen naar waardevolle verbetering te zetten.

3. ‘Wat als onze mensen niet kunnen of willen veranderen?’

Het Oranje antwoord: Slechts een paar medewerkers willen en kunnen niet veranderen. Als medewerkers  niet willen kun je ze motiveren. Als ze niet kunnen, moet je ze trainen. Het 7-Stappen Groeiplan is er op gericht met hulp en bijdragen van alle medewerkers het beste uit ze naar boven te halen.

4. ‘Hebben we dat niet al eens geprobeerd?’

Het groeiplan is er op gericht om niet alleen kansen en uitdagingen in kaart te brengen, maar vooral langs een bewezen route, helpen stappen naar verbetering te implementeren en borgen. Dat kan alleen met draagvlak en inzet van alle medewerkers.

5. ‘Wij hoeven toch niets te verbeteren?'

In elke organisatie moeten mensen en middelen continue op elkaar worden afgestemd. In de praktijk gebeurt dit niet zo vaak. Echter markten veranderen vaak en voortdurend. Er is altijd ruimte voor verbetering. OranjeMund’s 7-Stappen Groeiplan brengt specifiek knelpunten in kaart om deze vervolgens met alle medewerkers systematisch te helpen verhelpen.

6. ‘Dat kunnen we toch ook best zelf?’

Het Oranje antwoord: Dan was het waarschijnlijk al wel gebeurd. Bovendien is ons 7-Stappen Groeiplan er specifiek op gericht jou en je team van medewerkers zoveel mogelijk zelf te laten doen. Op specifieke terreinen of uitdagingen kan een specialist-partner van of via OranjeMund tijdelijk worden ingezet. Dan weet je in ieder geval zeker dat het goed gebeurt.

7. ‘Het zal wel duur zijn? '

Het Oranje antwoord: Behaalde rendementen met onze programma’s blijken in de praktijk zwaarder te wegen dan de kosten. Gerealiseerde om-zetverbeteringen variëren van 30% – 125% en rendementen tussen 19% – 62%. Gemeten klant en medewerker tevredenheid stijgen fors.
Investeringen in onze programma’s zijn binnen 6-9 maanden terug verdiend.

8. ‘Is het niet beter te wachten tot..?’

Het Oranje antwoord: Nu is de tijd om te verbeteren. Concurrenten en anderen spelers zijn voortdurend op zoek naar verbetering en manieren om beter te worden dan anderen. Het 7-Stappen Groeiplan stelt jou en je management in staat met overall inzicht en grip, maandelijks te sturen op doelen en de koers. Je bent weer in ‘control’ en de ervaring leert met betere resultaten tot gevolg.

9. ‘Is er dan geen enkel negatief gevolg voor onze medewerkers?'

Het Oranje antwoord: Het tegenovergestelde is waar. U en uw management zullen genieten van het nieuw verworven inzicht en grip op de situatie. Teams en medewerkers zullen met meer plezier beter presteren, met meer motivatie en hogere tevredenheid. OranjeMund relaties kunnen dat bevestigen.

10. ‘Dat werkt toch niet bij ons?’

Met hulp van inzichten en tools uit het 7-Stappen Groeiplan valt snel en objectief onderzoeken in welke mate prestaties van de organisatie goed op elkaar zijn afgestemd. Vaak is dit niet het geval en is het zaak snel de route met acties naar verbetering uit te stippelen.